10 gode grunner til å kjøpe el-sykkel

Du har sikkert opplevd det selv, å stå i kø og se syklistene suse forbi. Å bli syklet forbi i oppoverbakke av en smilende el-syklist. Ja, kanskje har du også tenkt tanken på å kjøpe el-sykkel selv? Her har du 10 gode grunner til å kjøpe el-sykkel nå.

1. Billigere enn å ha en ekstra bil

Mange har to biler, men hva brukes bil 2 egentlig til? Jo, korte turer fra hit til dit. Resultatet? Mer tid i kø, økt forsikringspremie, bompenger, lukeparkering, dekkskift og bensinutgifter. En el-sykkel frigjør deg fra disse plagene, kan dekke alle dine transportbehov, koster lite og gir deg mye.

 

2. Det får deg ut og i bevegelse

Det er mange grunner til at man kanskje ikke kommer seg i bevegelse så ofte man vil, men på en el-sykkel er det lett for folk i alle aldersgrupper å holde seg aktive. Faktisk viser det seg at el-syklister sykler 70% mer enn andre syklister.

 

3. Du kommer lengre, på kortere tid

Å ta en omvei og oppdage nye steder koster ingen krefter. Enten du sykler alene eller har hektet på en sykkelvogn med barna i, med el-sykkelen kan du komme deg på fine utflukter, ta spennende omveier og gjøre selv små turer til fine opplevelser.

 

4. El-sykkel får deg i form!

Selv om el-sykkelen har motor så gjør den ikke hele jobben for deg. Du må trå selv og du sitter ikke stille, som i en bil. Faktisk kan du komme i bedre form på en enkel måte, uten å bli svett eller utslitt!

 

5. Bedre enn bussen

Du kan for spare penger ved å sykle el-sykkel fremfor å ta kollektivt. Kanskje kan du droppe månedskortet, helt sikkert er det at du også slipper å forholde deg til bussruter, forsinkelser og står fritt til å tråkke dit du skal, når du vil.

6. Det blir lett å hente og levere barna

Ja, faktisk. Veien til barnehage blir som en lek, ikke minst synes de minste det er gøy å sitte bakpå eller bak i en sykkelvogn med mamma eller pappa bak rattet.

 

7. Det gjør motbakke morsomt!

Ingen liker motbakke, helt til de har prøvd en el-sykkel. Uansett alder og form, så gjør el-sykkelen det til en fryd å sykle oppover.

 

8. Det er gøy!

Det er ikke alle som synes det er like gøy å sykle, men med en el-sykkel blir det som en lek. Sykkelgleden fungerer ofte som motivasjon til å sykle mer, oftere og lengre! Har du ikke prøvd enda, gled deg til å prøve.

 

9. Du slipper kø og trenger ikke å lete etter parkering

Hater du ikke morgentrafikken? Er du ikke lei av angsten som gnager når du ser bil etter bil stå stille den siste strekningen mot jernbanestasjonen? Har du fått nok av å kjøre på kryss og tvers på jakt etter en parkeringsplass? Det er du ikke alene om. Med el-sykkelen suser du forbi trafikken, låser sykkelen utenfor stedet du skal til og er ferdig. Enklere og mer behagelig blir det ikke.

 

10. Det er miljøvennlig

En el-sykkel kan sørge for at flere biler står stille, og på den måten være med på å redusere utslipp av CO2-utslipp. I tillegg skaper den ingen støy, ingen lokal luftforurensning og sliter minimalt på veiene. Bra for flere enn bare deg selv, altså.